NOS VoetbalAangepast

Van Persie beste speler Premier League

Robin van Persie is door de Engelse spelersvakbond PFA onderscheiden met de Player of The Year Award.

De spits van Arsenal is na Dennis Bergkamp (1997) en Ruud van Nistelrooij (2002) de derde Nederlandse winnaar van deze prijs.

Van Persie werd door zijn collega's tot beste speler van het seizoen 2011/2012 gekozen. De andere genomineerden waren Sergio Agüero, David Silva en Joe Hart van Manchester City, Wayne Rooney van Manchester United en Scott Parker van Tottenham Hotspur.

Na Bergkamp en Thierry Henry (twee maal) is Van Persie de derde speler van Arsenal die de prestigieuze award wint.

Grote eer

Van Persie toonde zich zeer ingenomen met de uitverkiezing. "Als andere mensen zeggen dat je de beste bent, is dat al bijzonder, maar helemaal als zelfs je tegenstanders dat vinden", reageerde de Oranje-international.

"Het is heel speciaal omdat je week in week uit tegen hen speelt en iedere voetballer er alles aan doet om te winnen. Als ze dan aan het eind concluderen dat ik de beste ben, is dat een grote eer."

Arsenal nam Van Persie in 2004 over van Feyenoord om in Londen op termijn Bergkamp te doen vergeten als schaduwspits of opererend vanaf de flank. Van Persie groeide in die rol in een paar jaar tijd uit tot wereldtopper. `Aanvankelijk had ik er niet zoveel vertrouwen in dat ik dat kon, maar nu wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl