NOS VoetbalAangepast

Real slaat gat na zege op Barça

Real Madrid kan zich opmaken voor het 32ste landstitelfeest.

De Koninklijke won in het hol van de leeuw met 1-2 van Barcelona en vergrootte daarmee het gat met de aartsrivaal tot zeven punten.

De Madrilenen begonnen fel en kwamen na een kwartier op 0-1; een kopbal van Pepe werd niet goed verwerkt door Victor Valdés en Carles Puyol, waarna Sami Khedira binnen kon tikken.

Meerdere kansen

De Catalanen kregen meerdere kansen op de 1-1 en in de zeventigste minuut was het raak. Na drie gekeerde inzetten in één aanval tikte Alexis Sánchez de vierde vallend binnen. Drie minuten later kroonde Cristiona Ronaldo zich tot matchwinner.

De Portugees, die nooit goed speelde tegen Barcelona, werd door Mesut Özil weggestuurd en schoot knap binnen. Het betekende zijn 54ste treffer in een officieel duel, waarmee hij zijn persoonlijk record van afgelopen seizoen verbeterde.

Eerste zege Real in 4,5 jaar

De overwinning van Real Madrid in Camp Nou was de eerste sinds 23 december 2007. Barcelona verloor op zijn beurt voor het eerst een officiële thuiswedstrijd sinds september 2010, goed voor een serie van 54 ongeslagen duels (47 zeges, zeven keer gelijk).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl