NOS NieuwsAangepast

Wijers neemt afscheid met zelfspot

Hans Wijers neemt vanavond intern afscheid van Akzo Nobel. Een goede reden voor een afscheidsfilmpje voor alle medewerkers, zo moet de CEO en oud-minister gedacht hebben. Vanmiddag lekte het filmpje uit. In een parodie op de comedyserie The Office laat Wijers zien over de nodige dosis zelfspot te beschikken.

Wijers was minister van Economische zaken in Paars 1 van 1994 tot 1998, waarna hij in 2003 bestuursvoorzitter werd van Akzo Nobel. In zijn actieve periode verkocht hij de geneesmiddelendochter Organon en kocht hij het Britse verfbedrijf ICI, waarmee Akzo Nobel uitgroeide tot 's werelds grootste verfproducent.

Salade

In het filmpje - waarin Wijers zelf de hoofdrol speelt - zie je zijn laatste dag als topman van Akzo Nobel. Hij komt aan bij het hoofdkantoor, maar zijn pasje weigert dienst. Nadat Wijers zijn ID-kaart heeft getoond aan de juffrouw bij de receptie, mag hij alsnog naar binnen. Op zijn kantoor komt hij vervolgens in ingepakte dozen een todo-list tegen voor zijn eerste dag, waarna hij beseft dat hij zich nog nooit aan alle medewerkers heeft voorgesteld.

Wijers besluit dat op zijn laatste dag alsnog te doen tot verbazing van de werknemers. Verder blijkt er bij de kantinejuffrouw geen salade meer beschikbaar te zijn voor Wijers. Ondertussen loopt iedereen weg met zijn opvolger Ton Büchner, oud-topman van het Zwitserse industriële conglomeraat Sulzer, die overigens wel van een salade geniet in de kantine.

Fiets

Als hij aan het eind van de dag het kantoorgebouw verlaat, wordt hij teruggeroepen door de receptiemedewerkster. Wijers moet zijn bezoekerspas nog inleveren. Als de dienstauto zonder hem wegrijdt, beseft Wijers dat zijn periode er echt opzit. Op de fiets gaat hij naar huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl