NOS NieuwsAangepast

Motie van wantrouwen PVV Limburg

De coalitie VVD, CDA en PVV in het Limburgs parlement hangt aan een zijden draadje. Het CDA is zeer kritisch over de houding van de PVV-fractie tijdens het bezoek van de Turkse president Gül. Het CDA vergadert nu over een motie van wantrouwen, ingediend door de Partij van de Arbeid.

De motie is ingediend tegen de PVV-gedeputeerden Krebber en Janssen. Die hebben volgens de PvdA het imago van Limburg ernstig beschadigd, doordat zij eerst niet bij de lunch met de Turkse president Gül wilden zijn en later wel. De motie van wantrouwen komt naar verwachting voor 15.00 uur in stemming.

Gisteren bracht de Turkse president met koningin Beatrix een bezoek aan de Floriade in Venlo en aan Maastricht. De twee gedeputeerden van de PVV hadden zich afgemeld voor een lunchbijeenkomst in Maastricht, volgens Dagblad De Limburger onder druk van partijleider Wilders.

Schade

Tot ongenoegen van de PVV-fractie in Provinciale Staten besloten de bestuurders Krebber en Janssen later alsnog bij de lunch aan te schuiven. PvdA denkt dat Krebber heeft gelogen door te zeggen dat hij niet wist dat ook de koningin naar de lunch kwam.

Oud-PVV-Statenlid Harm Uringa van de Onafhankelijke Statenfractie voegde aan de vergadering toe, dat de PVV in minder dan een jaar meer schade aan Limburg heeft toegebracht dan "alle bezetters van de mooie provincie de afgelopen tweeduizend jaar samen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl