NOS NieuwsAangepast

Extra beveiliging bij GP Bahrein

Bahrein heeft de veiligheidsmaatregelen rond het Formule 1-circuit aangescherpt vanwege aanhoudende demonstraties. Speciale veiligheidstroepen zijn rond het 'Bahrein International Circuit' gestationeerd. Er zijn voor vanavond en zondag protestacties aangekondigd.

Er wordt al weken tegen de Grand Prix in Bahrein gedemonstreerd. Demonstranten zien het doorgaan ervan als een goedkeuring van de schending van mensenrechten in het land. Tot nu toe hebben Jean Todt, de directeur van de Fédération Internationale de l'Automobile, en Bernie Ecclestone, de commerciële man, volgehouden dat de race zondag gewoon doorgaat.

Brandbom

In 2011 kon de GP in Bahrein niet door gaan vanwege protesten. Die werden hardhandig door het Bahreinse leger neergeslagen, zeker 30 mensen kwamen daarbij om.

Gisteren ontplofte een brandbom op een weg in de buurt van het circuit. De brandbom landde in de buurt van een Indiaas raceteam. Niemand raakte gewond, maar vanwege de veiligheid heeft het team besloten vandaag niet mee te trainen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl