Sporting klopt Bilbao in Lissabon

Sporting Portugal heeft in de halve finales van de Europa League het eerste duel met Athletic Bilbao gewonnen.

De verliezend finalist van 2005 boekte op eigen veld een zwaarbevochten 2-1 zege.

In de eerste helft hadden de Portugezen een overwicht en kregen ze ook de beste kansen. Zo manifesteerde Ricky van Wolfswinkel zich met twee schoten van afstand die naast zoefden. Verder schoot João Pereira in het zijnet en raakte Emiliano Insúa in kansrijke positie uit balans.

Bilbao stelde daar tot aan de rust niet bijster veel tegenover. De Basken kwamen niet verder dan een kopbal van Fernando Llorente die over ging en pogingen van afstand van onder anderen Markel Susaeta.

Duel kantelt in laatste kwartier

Sporting trok na de pauze de lijn van de eerste helft aanvankelijk door, maar na tien minuten kwam Bilbao uit het niets op voorsprong; uit een vrije trap van Susaeta belandde de bal via een Portugees been voor de voeten van Jon Aurtenetxe, die simpel kon binnentikken.

De goal gaf Bilbao vleugels en de paal voorkwam een treffer bij een inzet van Fernando Amorebita. Sporting was aangeslagen, maar halverwege het tweede bedrijf was een kopbal van Van Wolfswinkel (naast) de voorbode van het Portugese herstel.

Insúa tekende voor de gelijkmaker met een goed geplaatste kopbal na aarzelend verdedigen van Bilbao en Diego Capel maakte met een bekeken schot de 2-1.