NOS NieuwsAangepast

PVV-rel in Limburg om bezoek Gül

In de Limburgse PVV-fractie is een rel ontstaan over het bezoek dat koningin Beatrix morgen samen met de Turkse president Gül aan de provincie brengt.

De twee gedeputeerden van de PVV hadden zich afgemeld voor de lunchbijeenkomst, volgens dagblad De Limburger onder druk van partijleider Wilders. Maar tot ongenoegen van de PVV-fractie in provinciale staten hebben de bestuurders Krebber en Janssen alsnog besloten bij het bezoek aanwezig te zijn.

De twee bestuurders waren in eerste instantie niet van plan om te gaan, omdat ze ervan uitgingen dat alleen de Turkse president naar Limburg zou komen. "Mijn collega en ik hadden hele belangrijke afspraken, dus wij hadden ons afgemeld", zegt Krebber. "Maar toen bleek dat de koningin meekwam, zijn we van gedachten veranderd."

Provoceren

De statenfractie "neemt met klem afstand" van het besluit van zijn partijgenoten. "Na alles wat de heer Gül heeft gezegd over de PVV en Wilders, is de aanwezigheid van onze gedeputeerden onbegrijpelijk", zegt fractievoorzitter Stassen.

Krebber beroept zich op zijn positie als gedeputeerde. "Wij hebben een andere rol dan de statenleden. Als hare majesteit een gast meeneemt, is het ook onze gast." Hij zal een gesprek met Gül niet uit de weg gaan. "We kunnen best een gesprek hebben over allerlei zaken. Ik ben helemaal niet van plan te provoceren, maar een gewoon gezellig gesprek, daar is niets op tegen."

De provincie-bestuurder zegt dat Geert Wilders geen druk op de gedeputeerden heeft gezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl