NOS NieuwsAangepast

Politici opgepakt in Mali

In Mali is de leider van een van de grootste politieke partijen opgepakt. Soumaila Cisse was een van de presidentskandidaten voor de verkiezingen die op 29 april gehouden hadden moeten worden. Hij is opgepakt door het leger.

Gisteren werd ook oud-premier Modibo Sidibe aangehouden. Sidibe was net een paar dagen eerder vrijgekomen. Hij was vastgezet na de militaire coup van vorige maand. Waarom hij nu opnieuw vastzit, is onduidelijk.

Macht

Het leger droeg de macht vorige week formeel over aan parlementsvoorzitter Dioncounda Traoré. Hij werd donderdag geïnstalleerd als interim-president.

Het is onduidelijk hoe groot de macht van het leger op dit moment is, maar de coupleider heeft benadrukt dat hij een belangrijke rol wil blijven spelen in de politieke toekomst van het land.

Toearegs

Het leger greep vorige maand de macht uit protest tegen de regering van president Touré. Die zou het leger onvoldoende bewapenen in de strijd tegen de Toeregs.

De Toearegs strijden voor een onafhankelijke staat in het noordoosten van Mali. Ze hebben inmiddels grote delen van dat gebied in handen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl