NOS NieuwsAangepast

Journalistiek blijft op Windesheim

De opleiding journalistiek van hogeschool Windesheim in Zwolle kan voorlopig blijven bestaan. De accreditatieorganisatie NVAO vindt het herstelplan dat de opleiding heeft ingediend "ingrijpend en grondig", met doelstellingen die haalbaar lijken.

Windesheim kwam in december vorig jaar in opspraak, toen bleek dat 86 van de 360 studenten journalistiek die na 2009 afstudeerden, onterecht een diploma hadden gekregen. De afstudeerscripties en de stageverslagen van deze studenten bleken na onderzoek ondermaats te zijn.

Leiderschap

Windesheim wil de opleiding journalistiek niet alleen verbeteren, maar er ook weer een van de beste van het land van maken. Het herstelplan is gericht op het verbeteren van kwaliteit, leiderschap en organisatie. Staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs dreigde in december met sluiting van de opleiding als die niet snel zou verbeteren.

Bestuursvoorzitter Albert Cornelissen van Windesheim zegt dat een groot deel van het plan al in werking is getreden en dat het zijn vruchten afwerpt. Hij is blij met het vertrouwen van de NVAO in de opleiding. "Aan ons om dat vertrouwen niet te beschamen met name in het belang van onze zittende en aankomende studenten."

De NVAO zal de opleiding de komende tijd intensief volgen. Als midden volgend jaar blijkt dat het herstelplan goed wordt uitgevoerd, krijgt de opleiding journalistiek op Windesheim weer een accreditatie voor zes jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl