NOS WielrennenAangepast

Mollema: "Koers niet hard genoeg"

Met een te grote groep reed Bauke Mollema in zijn eerste Amstel Gold Race naar de laatste beklimming van de Cauberg.

"De koers is niet hard genoeg geweest voor mij. Ik ben in vorm, maar met zo veel rappe mannen om me heen wist ik dat ik niet voor het podium ging sprinten", keek de Rabobank-renner terug.

Mollema werd uiteindelijk tiende en was daarmee de eerste Nederlander. "Ik verloor ook wat snelheid omdat ik moest uitwijken voor een valpartij."

Gasparotto: "Heel grote overwinning"

"Na het Italiaanse kampioenschap is dit weer een heel grote overwinning voor mij", sprak Enrico Gasparotto na zijn zege in Amstel Gold Race.

De Italiaan van Astana had een duidelijk verhaal voor zijn winst. "Ik ben de hele race geconcentreerd gebleven en mijn teamgenoten hebben het goed gedaan. Ze bleven de hele dag bij mij."

Het matige weer speelde volgens Niki Terpstra een grote rol in de Gold Race. "Die kou put je uit", vond de renner van Omega Pharma- Quick-Step. "Het is toch een wedstrijd van 255 kilometer. Dat vreet energie en je wordt er loom van. Daarom bleef de koers ook lang gesloten."

In de slotfase probeerde hij naar vluchter Óscar Freire te rijden. De Spanjaard plaatste in de finale een demarrage. "Bij een sprint op de Cauberg doe ik toch niet mee, dus ik dacht: ik probeer het gewoon. Wie weet kom ik nog bij Freire. Maar helaas lukte dat niet", aldus Terpstra.

Vacansoleil-DCM kritisch

Bij Vacansoleil-DCM werd er niet enthousiast teruggekeken op de race. "Teleurstellend", sprak ploegleider Michel Cornelisse. "Sommige renners denken dat ze er al staan", was teambaas Daan Luijkx kritisch.

"We hadden er veel van verwacht vandaag. Het is een tegenvaller", zei Cornelisse, die Wout Poels had zien afstappen. De Limburger voelde zich niet lekker en wilde zich sparen voor de Waalse Pijl van woensdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl