NOS SportAangepast

Eerste Formule 1-zege Rosberg

Nico Rosberg, de 26-jarige zoon van oud-wereldkampioen Keke Rosberg, heeft zijn eerste zege in de Formule 1 te pakken. De Duitser won de grand prix van China in Sjanghai.

De van pole gestarte Rosberg reed met zijn Mercedes lang op kop, moest Jenson Button even voorlaten, maar bereikte uiteindelijk met grote voorsprong de meet.

Rosberg reed al zijn 111de grand prix, maar heeft lang moeten wachten op zijn eerste succes. Pas dit seizoen is Mercedes erin geslaagd een bolide te ontwikkelen die de snelheid heeft om voor de overwinning te gaan. Rosberg bewees dat met zowel het veroveren van poleposition als winst in de wedstrijd.

Onvoorstelbaar

"Ongelooflijk en onvoorstelbaar. Eindelijk is het zover", reageerde Rosberg op zijn zege. "Het team heeft keihard gewerkt en we wisten dat we een kans maakten, maar ik had niet verwacht zo snel te zijn. Dit weekeinde viel alles samen. De race was perfect."

Rosbergs stalgenoot Michael Schumacher, tweede op de startgrid, ging het minder voor de wind. Hij viel al snel weg na een mislukte bandenwissel, waarna Button Rosberg belaagde. Dat gevecht werd beslist in de pitstop, want Buttons stop duurde een eeuwigheid en daarmee verspeelde de Engelsman zijn winstkansen.

Hamilton nieuwe leider

Lewis Hamilton, net als Button rijdend in een McLaren, passeerde in de slotfase wereldkampioen Sebastian Vettel van Red Bull en eindigde als derde. Vettel zag ook nog Mark Webber voorbijkomen en werd vijfde.

Fernando Alonso slaagde er niet in zijn Ferrari naar de voorste geledingen te sturen en passeerde pas als negende de finishvlag. De Spanjaard moest daardoor de leiding in het klassement afstaan aan Hamilton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl