NOS NieuwsAangepast

Zieke Chávez weer naar Cuba

President Chávez van Venezuela gaat niet naar de topconferentie van de Organisatie van Amerikaanse Staten in Colombia. In plaats daarvan reist hij af naar Cuba voor een behandeling tegen kanker. Chávez zelf zegt dat zijn verblijf op Cuba ditmaal lang kan duren.

Door niet naar Colombia te gaan, loopt Chávez een mogelijke confrontatie mis met president Obama. Op de tweedaagse top in Cartegena zijn dit weekeinde 31 Amerikaanse staatshoofden en regeringsleiders aanwezig.

Tumor

In februari werd op Cuba voor de tweede keer een tumor verwijderd uit het bekken van Chávez. Sinds vorige maand wordt hij op Cuba bestraald. Hij heeft op advies van zijn artsen besloten daar nu te blijven omdat het te belastend voor hem is om op en neer te reizen.

Door de bestraling zal Chávez verder verzwakken. Patiënten worden door een bestralingstherapie ernstig vermoeid, de delen van het lichaam die worden bestraald raken tijdelijk beschadigd en bij een bestraling van het bekken, zoals bij Chávez, krijgen ze ook last van diarree.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl