NOS NieuwsAangepast

Duits schip met wapens voor Assad

Met een Duits vrachtschip is geprobeerd wapens en munitie naar het regime in Syrië te brengen. De poging mislukte nadat overlopers van het Syrische regime hadden gewaarschuwd voor de komst van het schip. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

Volgens het blad kwamen de wapens uit Iran en wilde het schip gisteren aanmeren in de Syrische havenstad Tartus, aan de Middellandse Zee.

Het schip Atlantic Cruiser zou door de Duitse eigenaar zijn verhuurd aan een Oekraïense rederij. De opstandelingen in Syrië waarschuwden de Duitse rederij dat het schip wapens vervoerde voor het regeringsleger van president Assad. Kort daarna keerde het schip om.

Cyprus?

De scheepsbevrachter heeft tegenover Der Spiegel ontkend dat er wapens aan boord zijn geweest. "We zouden nooit wapens aan boord laten", zegt het Duitse bedrijf.

Waar het schip nu is, is niet bekend. Toen het gisteren omkeerde, is het tientallen kilometers uit de kust van Syrië blijven varen.

Volgens het weekblad hebben bemanningsleden later gevraagd om af te meren op Cyprus, maar werd dat verzoek afgewezen omdat als lading "wapens en munitie" werd opgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl