NOS NieuwsAangepast

Bombardementen in Homs

Syrische troepen hebben afgelopen nacht twee wijken in de stad Homs gebombardeerd. Dat melden activisten in de stad en een mensenrechtenorganisatie. Het zijn de eerste bombardementen sinds het staakt-het-vuren in Syrië afgelopen donderdag inging.

Over slachtoffers is nog weinig bekend. Volgens de Syrische mensenrechtenorganisatie in Londen zijn er gewonden gevallen, maar hoeveel is nog onduidelijk.

De bombardementen waren in twee oude wijken van de stad. Een inwoner van een aangrenzende wijk heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat er in een uur tijd acht zware inslagen waren te horen.

Demonstratie

Gisteren meldde de oppositie in Syrië dat het regeringsleger zeker vijf demonstranten had gedood. Het leger zou met scherp hebben geschoten op betogers. In verschillende steden gingen gisteren tienduizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen het bewind van president Assad.

De VN-Veiligheidsraad stemt vandaag over een resolutie die het toestaat om waarnemers naar Syrië te sturen. Die moeten erop toezien dat president Assad zich aan het staakt-het-vuren houdt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl