Overleg onderhandelaars met SGP

Rutte loopt Catshuis binnen»
Rutte loopt Catshuis binnen ANP

SGP-leider Van der Staaij blijkt al twee dagen gesprekken te voeren met de onderhandelaars Rutte, Wilders en Verhagen over de miljardenbezuinigingen. Dat bevestigen bronnen in Den Haag.

Vrijdag sprak Van der Staaij op het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het departement van vicepremier Verhagen.

Cruciaal

Donderdag bleek hij ook al een ontmoeting te hebben gehad met het drietal. De steun van de SGP voor het pakket miljardenbezuinigingen is cruciaal. De SGP is nodig om de ingrijpende bezuinigingen door de Tweede en Eerste Kamer te krijgen.

Algemeen wordt aangenomen dat de onderhandelingen in een beslissende fase zitten. Achter de schermen waren vandaag verschillende bijpraatsessies. Zo hoorden CDA-Kamerleden van de partijtop welke resultaten er tot nu toe zijn bereikt.

Deel deze pagina

Video

Dominique van der Heyde: zenuwen nemen toe

Politiek verslaggever Dominique van der Heyde over de spanningen in het Catshuis bij de onderhandelingen tussen CDA, PVV en VVD.

Video en Audio

  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Open huis Radio Kootwijk Video Het heeft bijna 5 jaar geduurd, de restauratie van het hoofdgebouw van oud-zendstation Radio...25 okt 2014, 25 keer afgespeeld
  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 132 keer afgespeeld

Meer video en audio