Kromowidjojo verpulvert record

Ranomi Kromowidjojo»
Ranomi Kromowidjojo ANP

Ranomi Kromowidjojo heeft tijdens de Swim Cup in Eindhoven het Nederlands record op de 100 meter vrije slag verpulverd.

De 21-jarige zwemster uit Sauwerd, die een persoonlijk record van 53,30 had staan, klokte in de finale 52,75 en zwom Marleen Veldhuis, die in 2009 in een nu verboden pak tot 53,17 was gekomen, uit de recordboeken.

Veldhuis eindigde in de finale achter de Zweedse Sarah Sjöström (53,30) op de derde plaats in 53,95.

"Met het oog op de Spelen weet ik nu dat dit erin zit en dat ik dit neer kan zetten. Dat geeft veel vertrouwen. De favorietenrol ligt nu weer bij mij, maar dat maakt me niet uit", lachte Kromowidjojo na de snelste race ooit in een gewoon badpak.

De Jonge zesde

Achter de ongenaakbare Kromowidjojo plaatste Saskia de Jonge zich voor de olympische estafetteploeg op de 4x100 vrij. Haar 55,17 was in de strijd om de zes beschikbare plaatsen de zesde tijd.

Kromowidjojo, Veldhuis, Femke Heemskerk, Inge Dekker en Hinkelien Schreuder gaan haar voor in de pikorde op de 100 meter vrije slag. Ze zal waarschijnlijk in de series haar bijdrage kunnen leveren aan het verdedigen van de olympische titel.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video Samenvatting

Kromowidjojo verpulvert record

Ranomi Kromowidjojo heeft tijdens de Swim Cup in Eindhoven het Nederlands record op de 100 meter vrije slag verpulverd. Met een... tijd van 52,75 zwom ze de snelste tijd ooit in een 'gewoon' badpak. Daarnaast gebruikten Saskia de Jonge en Bastiaan Lijesen de Swim Cup om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Video en Audio

  • » Goed begin Van Gaal bij Man United Video Louis van Gaal is zijn dienstverband bij Manchester United goed begonnen. In de Verenigde Staten...24 jul 2014, 2250 keer afgespeeld
  • » Aberdeen wint de Europa Cup II in 1983 Video Beelden van de finale van de Europa Cup II in 1983. Daarin nemen Aberdeen en Real Madrid het tegen...24 jul 2014, 81 keer afgespeeld
  • » Maillot du Tour: Henk Lubberding Audio Elke dag een speciale herinnering aan een gewonnen of gedragen trui. Vandaag aandacht voor de...24 jul 2014, 199 keer afgespeeld

Meer video en audio