Kromowidjojo verpulvert record

Ranomi Kromowidjojo»
Ranomi Kromowidjojo ANP

Ranomi Kromowidjojo heeft tijdens de Swim Cup in Eindhoven het Nederlands record op de 100 meter vrije slag verpulverd.

De 21-jarige zwemster uit Sauwerd, die een persoonlijk record van 53,30 had staan, klokte in de finale 52,75 en zwom Marleen Veldhuis, die in 2009 in een nu verboden pak tot 53,17 was gekomen, uit de recordboeken.

Veldhuis eindigde in de finale achter de Zweedse Sarah Sjöström (53,30) op de derde plaats in 53,95.

"Met het oog op de Spelen weet ik nu dat dit erin zit en dat ik dit neer kan zetten. Dat geeft veel vertrouwen. De favorietenrol ligt nu weer bij mij, maar dat maakt me niet uit", lachte Kromowidjojo na de snelste race ooit in een gewoon badpak.

De Jonge zesde

Achter de ongenaakbare Kromowidjojo plaatste Saskia de Jonge zich voor de olympische estafetteploeg op de 4x100 vrij. Haar 55,17 was in de strijd om de zes beschikbare plaatsen de zesde tijd.

Kromowidjojo, Veldhuis, Femke Heemskerk, Inge Dekker en Hinkelien Schreuder gaan haar voor in de pikorde op de 100 meter vrije slag. Ze zal waarschijnlijk in de series haar bijdrage kunnen leveren aan het verdedigen van de olympische titel.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video Samenvatting

Kromowidjojo verpulvert record

Ranomi Kromowidjojo heeft tijdens de Swim Cup in Eindhoven het Nederlands record op de 100 meter vrije slag verpulverd. Met een... tijd van 52,75 zwom ze de snelste tijd ooit in een 'gewoon' badpak. Daarnaast gebruikten Saskia de Jonge en Bastiaan Lijesen de Swim Cup om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Video en Audio

  • » Dekker: het was een optocht Audio Louis Dekker na afloop van de grand prix van China, gewonnen door Lewis Hamilton.20 apr 2014, 44 keer afgespeeld
  • » Plugge over carrière Gesink Video Belkin-manager Richard Plugge gaat in op de carrière van Robert Gesink, die op een persconferentie...20 apr 2014, 10808 keer afgespeeld
  • » Eerste doorkomst in Gold Race Video De eerste doorkomst op de finishlijn tijdens de 49ste Amstel Gold Race. In totaal zijn er drie...20 apr 2014, 13667 keer afgespeeld

Meer video en audio