NOS NieuwsAangepast

SP'er heeft spijt van bedreigingen

Het Amsterdamse SP-raadslid Pascal Smit heeft spijt van zijn uitspraken op Facebook waarin hij Mark Rutte en Jort Kelder met de dood bedreigde.

Fractievoorzitter van de SP in Amsterdam Laurens Ivens zei tegen AT5 dat Smit erg aangedaan en geschrokken is van de ophef en "heel erg veel spijt heeft", ook omdat hij de SP schade heeft berokkend.

Voor de fractie in Amsterdam kwamen de uitspraken van Smit als een grote verrassing. "Dit kan altijd gebeuren, maar de screening moet altijd zo goed mogelijk zijn", aldus fractievoorzitter Laurens Ivens.

Schandalig

SP-leider Roemer noemde de tekst van het deelraadslid schandalig en volstrekt onacceptabel. Hij heeft namens de partij zijn excuses aangeboden aan Rutte en Kelder. Die hebben daar volgens Roemer positief op gereageerd.

Pascal Smit, die in Amsterdam-West duo-raadslid is, vroeg op Facebook of "iemand die Jort kan afschieten" en schreef over Rutte: "Ik en een mes. En geen Rutte in de buurt. Hij zal eens GEEN mazzel hebben die bloedhond." Smit is door de SP op non-actief gesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl