SP'er wenst Rutte en Kelder dood

Pascal Smit»
Pascal Smit Twitter

Een SP-raadslid in Amsterdam heeft op zijn Facebookpagina doodsverwensingen geuit aan het adres van premier Rutte en presentator Jort Kelder.

SP'er Pascal Smit, die in Amsterdam-West duo-raadslid is, vraagt of "iemand die Jort kan afschieten" en zegt over Rutte: "Ik en een mes. En geen Rutte in de buurt. Hij zal eens GEEN mazzel hebben die bloedhond." Smit schrijft dat hij een enorme hekel aan neo-liberalen heeft. Hij wenst met name Jort Kelder allerlei ziektes toe.

Smit ziet voordelen in een gewelddadige actie. "Ik word beroemd, krijg gratis eten en langer dan 15 jaar krijg ik toch niet." Hij constateert ook dat je "met Rutte het beleid niet uitroeit Daarbij: ik ben pacifist en zal het tóch nooit doen. De ware vijand is de mentaliteit van de massa."

Non-actief

SP-leider Roemer noemt de tekst van het deelraadslid schandalig en volstrekt onacceptabel. Hij heeft namens de partij zijn excuses aangeboden aan Rutte en Kelder. Zij hebben daar volgens Roemer positief op gereageerd.

De fractievoorzitter van de Amsterdamse afdeling, Laurens Ivens, zegt dat de doodsbedreigingen "volstrekt SP-onwaardig zijn". "Plaatsvervangende schaamte richting Kelder en Rutte", schrijft hij op Twitter.

Deel deze pagina

Audio

  • Roemer: het is een zaak van de SP in Amsterdam "Het is een zaak van de SP in Amsterdam, maar dit kan echt niet", zei SP-leider Emile Roemer over de uitlatingen van een raadslid... van zijn partij in Amsterdam. Het raadslid wenste onder andere premier Rutte dood op zijn Facebook-pagina.

Video en Audio

  • » "Veel politie op de been in Jeruzalem" Video De Israëlische politie heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag gisteravond op...30 okt 2014, 9 keer afgespeeld
  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 486 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 1634 keer afgespeeld

Meer video en audio