Forse kwartaalwinst Google

Google-medewerkers in Silicon Valley»
Google-medewerkers in Silicon Valley AFP

Google heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 2,89 miljard dollar. Dat is bijna een miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van Google kwam uit op 10,65 miljard dollar. Meer dan de helft daarvan werd buiten de Verenigde Staten behaald.

Google kondigde verder een aandelensplitsing aan. De huidige aandeelhouders krijgen voor ieder aandeel dat ze hebben een nieuw aandeel zonder stemrecht.

Advertenties

Google is 's werelds grootste internetbedrijf. Het bedrijf verdient vooral geld met de advertenties die naast de ingetikte zoektermen op de site verschijnen.

Google is ook eigenaar van de fimpjessite YouTube, de webbrowser Chrome, het mailprogramma Gmail en het besturingssysteem Android.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Kabinet komt met nieuw Deltaplan Video Het kabinet komt dinsdag met een nieuw deltaplan; 60 jaar na de watersnoodramp van 1953. Onze...15 sep 2014, 2465 keer afgespeeld
  • » Honderden bootvluchtelingen verdronken Video Zo'n 1100 vluchtelingen hebben de afgelopen dagen een boottocht vanuit Noord-Afrika niet overleefd....15 sep 2014, 3408 keer afgespeeld
  • » Khamenei: geen samenwerking met VS Video Een duidelijk aanvalsplan is er niet, maar de bedoeling is duidelijk. Tientallen landen hebben in...15 sep 2014, 3443 keer afgespeeld

Meer video en audio