Forse kwartaalwinst Google

Google-medewerkers in Silicon Valley»
Google-medewerkers in Silicon Valley AFP

Google heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 2,89 miljard dollar. Dat is bijna een miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van Google kwam uit op 10,65 miljard dollar. Meer dan de helft daarvan werd buiten de Verenigde Staten behaald.

Google kondigde verder een aandelensplitsing aan. De huidige aandeelhouders krijgen voor ieder aandeel dat ze hebben een nieuw aandeel zonder stemrecht.

Advertenties

Google is 's werelds grootste internetbedrijf. Het bedrijf verdient vooral geld met de advertenties die naast de ingetikte zoektermen op de site verschijnen.

Google is ook eigenaar van de fimpjessite YouTube, de webbrowser Chrome, het mailprogramma Gmail en het besturingssysteem Android.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Oekraïens leger herovert vliegveld Video Het Oekraïense leger heeft de daad bij het woord gevoegd. Voor het eerst is er op beperkte schaal...15 apr 2014, 643 keer afgespeeld
  • » Nog geen akkoord zorg Video Op het ministerie van volksgezondheid zitten op dit moment de coalitiepartijen PvdA en VVD en...15 apr 2014, 2692 keer afgespeeld
  • » Landelijk referendum vanaf 2015 mogelijk Video Een landelijk referendum. Vanaf volgend jaar kan dat in Nederland. De Eerste Kamer heeft ermee...15 apr 2014, 3034 keer afgespeeld

Meer video en audio