Overval op geldtransportbedrijf

Leden van het arrestatieteam bij G4S in Nieuwegein»
Leden van het arrestatieteam bij G4S in Nieuwegein ANP

In Nieuwegein is vanochtend een overval gepleegd op geldtransportbedrijf G4S. Met een explosief is een deur uit het pand geblazen waarna de daders naar binnen konden. Wat ze hebben buitgemaakt, is nog niet bekend.

Personeel van het bedrijf wist zichzelf in veiligheid te brengen en er vielen geen gewonden.

Klopjacht

De overvallers gingen er in twee Audi's met hoge snelheid vandoor richting het zuiden. De auto's zijn voor het laatst gezien bij Gorinchem.

Alle politiekorpsen in het land zijn ingelicht en in het hele land zijn controles gehouden op snelwegen. De politie maakt onder meer met een helikopter jacht op de daders.

Overval op Brink's

Vorig jaar juni was er in Amsterdam een vergelijkbare overval bij Brink's. Ook toen gingen de overvallers er in snelle auto's vandoor. Een van de wagens verongelukte op de A2 bij Waardenburg. De overvallers ontkwamen met een andere auto.

Later zijn drie verdachten opgepakt, twee in Amsterdam en één in Brussel.


Grotere kaart weergeven

Deel deze pagina

Video

  • video Nog geen enkel spoor overvallers geldtransportbedrijf De politie heeft nog geen enkel spoor van de overvallers die vanochtend een geldtransportbedrijf in... Nieuwegein overvielen.
  • video Politiewoordvoerder over overval op geldtransportbedrijf De politie in het hele land is gealarmeerd na een overval op een geldtransportbedrijf in Nieuwegein... vanochtend vroeg. In alle vroegte drongen overvallers het pand op een industrieterrein binnen. Het personeel van het bedrijf wist zich in veiligheid te brengen. Er raakte niemand gewond. De overvallers zijn ervandoor gegaan. Een gesprek met Hans Meuleman van de politie Utrecht.
  • video Lidwien Gevers bij G4S in Nieuwegein De politie in het hele land is gealarmeerd na een overval op een geldtransportbedrijf in Nieuwegein. In alle... vroegte drongen overvallers het pand op een industrieterrein binnen. Het personeel van het bedrijf kon zich in veiligheid brengen. Er raakte niemand gewond. De overvallers zijn ervandoor gegaan. Verslaggever Lidwien Gevers is bij het geldtransportbedrijf.

Audio

  • 'Ze zijn in zuidelijke richting vertrokken' In Nieuwegein is vannacht een geldtransportbedrijf overvallen.
  • 'De overvallers zijn zeer professioneel' Justitieredacteur Robert Bas over de overval op een geldtransportbedrijf in Nieuwegein.
  • 'De politie heeft geen idee waar ze zijn' In Nieuwegein is een geldtransportbedrijf overvallen. De daders hebben met een nog onbekende buit de benen genomen. Verslaggever... Roel Pauw is in Nieuwegein.
  • Politie: overval op geldtransportbedrijf in Nieuwegein In Nieuwegein is vanochtend een overval gepleegd op geldtransportbedrijf G4S. Met een explosief is een deur uit het pand geblazen... waarna de daders naar binnen konden. Wat ze hebben buitgemaakt, is nog niet bekend. Een gesprek met Hans Meuleman, woordvoerder van de politie Utrecht.

Video en Audio

Meer video en audio