Nieuwe titels voor Kim Jong-un

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un»
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un AFP

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is benoemd op twee nieuwe, belangrijke posten, die tot nu toe op naam stonden van zijn vader, wijlen Kim Jong-il. Kim Jong-un is nu voorzitter van de centrale militaire commissie van de regerende communistische partij. Ook is hij benoemd in het Politburo.

Kim werd gisteren voor de functies aangewezen op een speciale conferentie van de partij. Verder kreeg zijn vader postuum de titel "eeuwige secretaris-generaal".

Satelliet

Eergisteren werd bekend dat Noord-Korea zich klaarmaakt om een satelliet te lanceren, waarvan de VS vreest dat het de dekmantel is voor een rakettest.

Het regime in Pyongyang zegt dat de aanstaande lancering onderdeel uitmaakt van de festiviteiten rond de 100ste geboortedag van Kim Il-sung, de stichter van de staat.

Deel deze pagina

Video

Kim Jong-un benoemd op nieuwe posten

De Noord-Koreaanse leider werd gisteren voor de functies aangewezen op een speciale conferentie van de regerende communistische... partij. De belangrijke posten stonden tot nu toe op naam van zijn vader, wijlen Kim Jong-il. Na de benoeming werd hij toegejuicht door de partijleden.

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 1352 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 7317 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 1763 keer afgespeeld

Meer video en audio