NOS VoetbalAangepast

Del Piero houdt Juventus bovenaan

Juventus heeft de eerste plaats in de Serie A weten vast te houden.

Veteraan Alessandro del Piero bezorgde 'De Oude Dame' in de slotfase tegen Lazio Roma de zege: 2-1. AC Milan had dinsdag al gewonnen in Verona bij Chievo: 1-0.

Juventus was een klasse beter dan de nummer drie van de ranglijst, maar verprutste veel kansen. Op aangeven van Andrea Pirlo zette Simone Pepe met een prachtige omhaal de club uit Turijn op 1-0. Op slag van rust kwam Lazio via een kopbal van Stefano Mauri langszij. Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien, ook omdat Federico Marchetti uitstekend keepte bij Lazio.

Vlak nadat hij was ingevallen mocht Del Piero echter aanleggen voor een vrije trap en de routinier schoot tien minuten voor tijd knap raak.

Internazionale, waar Wesley Sneijder en Luc Castaignos in de selectie ontbraken, won dankzij twee treffers van Diego Milito met 2-1 van Siena en mag weer hopen op deelname aan de Champions League. De ploeg blijft weliswaar zevende, maar staat nu nog 'maar' zes punten achter Lazio, dat een plek bezet die recht geeft op de voorronde van het Europese bekertoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl