NOS NieuwsAangepast

Peeskamers voor VN-conferentie

Sekshoteleigenaren in Rio de Janeiro bereiden zich voor op een lucratieve zomer. In juni komen duizenden bezoekers naar de stad voor een VN-conferentie over de toekomst van de planeet. Omdat de reguliere hotels al zijn volgeboekt, springen uitbaters van 'liefdeshotels' maar al te graag bij.

Zo'n 50.000 mensen, onder wie wereldleiders, wonen de conferentie over duurzame ontwikkeling bij. Maar er zijn maar 30.000 gewone hotelkamers beschikbaar. Het bestuur van de Braziliaanse stad heeft de eigenaren van de 320 sekshotels om hulp gevraagd.

Erotische stoelen

Geen probleem voor onder anderen hoteleigenaar Secundino Lema, met wie de BBC sprak. De erotische stoelen gaan tijdelijk de deur uit, maar de ronde bedden, plafondspiegels en jacuzzi's blijven. Lema's kamers zijn inmiddels allemaal volgeboekt.

Hij vraagt 160 dollar per nacht, een stuk minder dan hotels die nog een paar kamers over hebben. En ook minder dan hij van een stelletje zou krijgen dat normaal gesproken een kamer voor vier, zes of twaalf uur huurt.

Lema zegt dat hij het "voor de stad" doet. Hij heeft de autoriteiten beloofd dat hij geen kamers per uur zal verhuren zolang de VN-conferentie aan de gang is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl