PSV raakt achterop in titelrace

Drie dagen na de bekerwinst is PSV in de titelrace achterop geraakt; het leed een 2-1 nederlaag bij RKC Waalwijk, dat PSV voor het eerst in tien jaar klopte.

RKC had zijn zaakjes vanaf het begin goed op orde; het gaf weinig ruimte weg en viel gedoseerd aan. PSV zorgde in de eerste helft af en toe voor dreiging, maar wist geen grote kansen te creëren.

Na de rust sloeg RKC in korte tijd twee twee keer toe; Sander Duits trof doel met een fraai schot en Mitchell Schet scoorde via het been van Atiba Hutchinson. RKC kwam vervolgens pas in de slotfase in de problemen; Jeroen Zoet tikte een schuiver van Dries Mertens naast, stopte een kopbal van Ola Toivonen, maar had geen antwoord op die van Vennegoor of Hesselink.