Minder peren door strenge winter

Perenboom»
Perenboom fruitexperience.nl

De fruitteeltsector lijdt door de vrieskou van afgelopen winter voor tientallen miljoenen euro's schade. Vooral Flevoland, Noord-Holland, delen van Utrecht en Brabant en de Betuwe zijn volgens de Nederlandse Fruittelers Organisatie getroffen.

De oogst van peren valt in het bijzonder tegen. Enkele telers in Flevoland en Noord-Holland zeggen dat de hele perenoogst dreigt te mislukken.

Op dit moment kunnen telers dat alleen concluderen op basis van dode bloemknoppen en bruinverkleuring van de stammen. De precieze schade is pas tegen de zomer vast te stellen.

Deel deze pagina

Video

Mijnwerkers in Peru gered

Negen Peruaanse mannen, die sinds vorige week vast zaten in een mijn zijn gered.

Audio

  • De perenoogst 'is ... met peren' De Nederlandse fruittelers trekken aan de alarmbel over de perenoogst. Daarom trok Marc-Robin Visscher naar de Betuwe om er de... schade op te meten bij een fruitteler.
  • Op zoek naar de perenbloesems in de Betuwe Marc-Robin Visscher is in de Betuwe, waar de perenoogst dit jaar dreigt tegen te vallen door de kou.
  • 'De natuur beslist wat er gebeurt met de perenoogst' Marc-Robin Visscher sprak met Jan de Vries, groothandelaar in fruit, naar aanleiding van een mogelijk tegenvallende perenoogst.

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio