Minder peren door strenge winter

Perenboom»
Perenboom fruitexperience.nl

De fruitteeltsector lijdt door de vrieskou van afgelopen winter voor tientallen miljoenen euro's schade. Vooral Flevoland, Noord-Holland, delen van Utrecht en Brabant en de Betuwe zijn volgens de Nederlandse Fruittelers Organisatie getroffen.

De oogst van peren valt in het bijzonder tegen. Enkele telers in Flevoland en Noord-Holland zeggen dat de hele perenoogst dreigt te mislukken.

Op dit moment kunnen telers dat alleen concluderen op basis van dode bloemknoppen en bruinverkleuring van de stammen. De precieze schade is pas tegen de zomer vast te stellen.

Deel deze pagina

Video

Mijnwerkers in Peru gered

Negen Peruaanse mannen, die sinds vorige week vast zaten in een mijn zijn gered.

Audio

  • De perenoogst 'is ... met peren' De Nederlandse fruittelers trekken aan de alarmbel over de perenoogst. Daarom trok Marc-Robin Visscher naar de Betuwe om er de... schade op te meten bij een fruitteler.
  • Op zoek naar de perenbloesems in de Betuwe Marc-Robin Visscher is in de Betuwe, waar de perenoogst dit jaar dreigt tegen te vallen door de kou.
  • 'De natuur beslist wat er gebeurt met de perenoogst' Marc-Robin Visscher sprak met Jan de Vries, groothandelaar in fruit, naar aanleiding van een mogelijk tegenvallende perenoogst.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10399 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1173 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 997 keer afgespeeld

Meer video en audio