Minder peren door strenge winter

Perenboom»
Perenboom fruitexperience.nl

De fruitteeltsector lijdt door de vrieskou van afgelopen winter voor tientallen miljoenen euro's schade. Vooral Flevoland, Noord-Holland, delen van Utrecht en Brabant en de Betuwe zijn volgens de Nederlandse Fruittelers Organisatie getroffen.

De oogst van peren valt in het bijzonder tegen. Enkele telers in Flevoland en Noord-Holland zeggen dat de hele perenoogst dreigt te mislukken.

Op dit moment kunnen telers dat alleen concluderen op basis van dode bloemknoppen en bruinverkleuring van de stammen. De precieze schade is pas tegen de zomer vast te stellen.

Deel deze pagina

Video

Mijnwerkers in Peru gered

Negen Peruaanse mannen, die sinds vorige week vast zaten in een mijn zijn gered.

Audio

  • De perenoogst 'is ... met peren' De Nederlandse fruittelers trekken aan de alarmbel over de perenoogst. Daarom trok Marc-Robin Visscher naar de Betuwe om er de... schade op te meten bij een fruitteler.
  • Op zoek naar de perenbloesems in de Betuwe Marc-Robin Visscher is in de Betuwe, waar de perenoogst dit jaar dreigt tegen te vallen door de kou.
  • 'De natuur beslist wat er gebeurt met de perenoogst' Marc-Robin Visscher sprak met Jan de Vries, groothandelaar in fruit, naar aanleiding van een mogelijk tegenvallende perenoogst.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4735 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5938 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4825 keer afgespeeld

Meer video en audio