NOS NieuwsAangepast

Roma-familie weg uit De Meern

De laatste leden van de Roma-familie Nicolich zijn weg uit het landhuis in De Meern waar ze tijdelijk woonden. Een moeder en haar drie volwassen zoons zijn gisteren op straat gezet.

De uitzetting verliep volgens de gemeente Utrecht rustig. De gemeente weet niet waar de familieleden heen zijn gegaan.

De familie, die uit twee gezinnen bestaat, had vorige maand te horen gekregen dat ze weg moest. Vorige week verhuisde een gezin met vier jonge kinderen al naar een tijdelijke woning in Utrecht.

Overlast

De familie Nicolich mocht in het landhuis blijven wonen zolang er geen overlast werd veroorzaakt. Toen dat toch gebeurde, bepaalde de rechter dat de huur mocht worden opgezegd. Er was vooral melding gemaakt van geluidsoverlast en van familieruzies die op straat werden uitgevochten.

Over de zaak ontstond begin dit jaar ophef toen bleek dat de gemeente Utrecht fouten had gemaakt. De familie Nicolich ligt al jaren overhoop met de gemeente en verhuisde meer dan zeven keer.

In februari overleefde burgemeester Wolfsen een motie van wantrouwen die was ingediend door oppositiepartijen VVD, SP en Leefbaar Utrecht. De raadsleden waren boos omdat ze verkeerd waren geïnformeerd over de afhandeling van de zaak-Nicolich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl