Zwembad Tilburg al jaren onveilig

Zwembad Reeshof direct na het ongeluk»
Zwembad Reeshof direct na het ongeluk NOS

De gemeente Tilburg wist al sinds 2006 dat in zwembad Reeshof gevaar was door roestvorming. Begin november vorig jaar viel door roestvorming een geluidsbox van het plafond. Een baby van vijf maanden kwam daardoor om het leven. De moeder raakte gewond.

In een inspectierapport van 2006 wordt al melding gemaakt van roestige ophangsystemen in het zwembad. Drie jaar later waarschuwde de inspectie opnieuw. Ook in april 2011 deed de inspectie onderzoek.

Voorwaardelijk ontslag

Toen werd er nadrukkelijk op gewezen dat de ophanging van de geluidsinstallatie dringend vervangen moest worden. Maar dat gebeurde niet. Zeven maanden later viel de geluidsbox naar beneden.

De gemeente Tilburg erkent dat er fouten zijn gemaakt. Zeker één medewerker krijgt voorwaardelijk ontslag. Het functioneren van een aantal anderen wordt nader onderzocht.

De gemeente Tilburg heeft de zwembaden Reeshof en Stappegoor inmiddels geïnspecteerd en een aantal ophangsystemen vervangen.

Deel deze pagina

Video

Noordanus: risico roesten was al langer bekend

De gemeente Tilburg neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het dodelijk ongeluk in zwembad de Reeshof op zich. Een baby kwam... daar in november om het leven toen de geluidsboxen naar beneden kwamen.

Audio

  • Noordanus: de urgentie is niet gezien De gemeente Tilburg neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het dodelijk ongeluk in zwembad de Reeshof op zich. Een baby kwam... daar in november om het leven toen de geluidsboxen naar beneden kwamen. Een gesprek met burgemeester Peter Noordanus.

Video en Audio

Meer video en audio