Politie dreigt met nieuwe acties

 »
  marketingfacts / Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc

Politiepersoneel heeft aangegeven te willen staken bij grote popfestivals en evenementen. Volgens politiebond ACP zijn dat voorstellen van de achterban. Vanavond praat de ACP samen met de Nederlandse Politiebond (NPB) over eventuele nieuwe acties.

Agenten hebben aan de bonden voorgesteld om komend weekend te staken tijdens de wielerklassieker Amstel Gold Race en bij festivals als Pinkpop en Dance Valley. Ze willen zo de druk op minister Opstelten opvoeren.

Volgens onderhandelaar Van de Pol van de Nederlandse Politiebond wordt gekeken of de voorstellen van het politiepersoneel haalbaar zijn.

Kort geding

Eind vorige maand verbood de rechter twee politieacties bij voetbalwedstrijden. Agenten wilden toen onder meer een actievergadering houden tijdens de wedstrijd Cambuur-Zwolle. Daardoor zouden er onvoldoende agenten beschikbaar zijn tijdens de wedstrijd. De gemeente Leeuwarden spande met succes een kort geding aan om de actie tegen te houden.

Het overleg met minister Opstelten over een nieuwe cao voor het politiepersoneel zit al weken vast. De bonden willen onder meer een loonsverhoging van 3 procent en een goede overgangsregeling voor de pensioenen.

Deel deze pagina

Video

Agenten willen staken op grote evenementen

Actievoerende politieagenten willen staken tijdens grote evenementen, die binnenkort worden gehouden. De actievoerders hebben dit... voorgesteld aan de politiebonden.

Audio

  • NPB: wij hebben recht op collectieve actie De actiebereidheid onder agenten wordt groter nu er nog steeds geen akkoord met minister Opstelten is over een betere cao. Vanavond... praten de bonden over nieuwe acties. Een gesprek met Jan Willem van de Pol van de Nederlandse Politiebond.

Video en Audio

Meer video en audio