Doden bij aanslagen Afghanistan

Slachtoffers van de jongste aanslag in Herat»
Slachtoffers van de jongste aanslag in Herat AFP

Bij twee zelfmoordaanslagen in Afghanistan zijn ten minste zeventien mensen om het leven gekomen, voornamelijk politieagenten.

In de zuidelijke provincie Helmand kwamen acht agenten om toen zelfmoordterroristen zich opbliezen bij een politiebureau. Er zijn verscheidene gewonden gevallen, onder wie de commissaris.

Terreinwagen

In het westen van het land, in de provincie Herat, vielen zeker negen doden, onder wie drie agenten. Er raakten meer dan twintig mensen gewond.

Twee mannen probeerden daar in een terreinwagen met explosieven een overheidscomplex binnen te rijden. Toen zij werden tegengehouden door bewakers bliezen ze zichzelf op. Volgens ooggetuigen was de explosie zo zwaar, dat sommige lichamen ernstig verminkt raakten.

In Herat is het doorgaans relatief rustig. De NAVO heeft zijn veiligheidstaken daar onlangs overgedragen aan Afghaanse troepen.

Deel deze pagina

Video

Doden bij zelfmoordaanslag in Herat

In Afghanistan zijn zeker negen mensen om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 2913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 554 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 1755 keer afgespeeld

Meer video en audio