NOS NieuwsAangepast

Lion King onttroont The Phantom

The Lion King heeft The Phantom of the Opera onttroond als succesvolste musical op Broadway. De Disney-musical haalde 853.846.062 dollar binnen, terwijl The Phantom tot nu toe 853.122.847 dollar opleverde.

Opmerkelijk is dat The Lion King er minder tijd voor nodig had dan The Phantom om dit bedrag te halen. The Lion King ging in november 1997 in première, terwijl The Phantom al in november 1988 begon. De inhaalrace was mogelijk doordat het theater van The Lion King groter is en de kaartjes er gemiddeld duurder zijn.

In bezoekerscijfers heeft The Phantom op Broadway in New York nog wel steeds een voorsprong: voor de ruim 10.000 voorstellingen werden 14,8 miljoen kaartjes verkocht, terwijl The Lion King met 5900 opvoeringen 10 miljoen mensen trok.

Succesvol

Ook wereldwijd loopt The Lion King nog steeds achter op The Phantom: 4,8 miljard dollar tegen 5,6 miljard dollar en respectievelijk 64 miljoen en 130 miljoen kaartjes. The Phantom is daarmee de succesvolste productie ooit; hij haalde meer geld binnen dan kaskrakers in de bioscoop als Avatar of Titanic.

De twee musicals deden het ook dit paasweekend weer goed: The Lion King leverde meer dan 2 miljoen dollar op, The Phantom 1,2 miljoen. Deskundigen schrijven dat toe aan de grote namen van de schrijvers (Andrew Lloyd Webber en Elton John), het theaterspektakel en het feit dat buitenlandse toeristen het verhaal en de liedjes goed kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl