Misbruikmonument onthuld

Het monument van kunstenaar Frans Houben»
Het monument van kunstenaar Frans Houben NOS

In Hengelo is een monument onthuld voor de slachtoffers van seksueel misbruik. Volgens de initiatiefnemers van de Onze Lieve Vrouwenkerk is het voor alle misbruikte kinderen, niet alleen voor kinderen die binnen de rooms-katholieke kerk zijn misbruikt.

Kardinaal Eijk onthulde het twee meter hoge beeld van Maria met spelende kinderen aan haar voeten.

Het beeld van kunstenaar Frans Houben staat tegenover de Onze Lieve Vrouwenkerk in Hengelo.

Deel deze pagina

Video

Monument seksueel misbruik onthuld

In Hengelo is vanmiddag een monument onthuld voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik.Het is een initiatief van de... parochie Onze Lieve Vrouw.

Audio

  • 'Ook de pastoor is boos over wat er gebeurd is' De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Hengelo heeft glaskunstenaar Frans Houben gevraagd een kunstwerk te maken voor de slachtoffers van... seksueel misbruik in de kerk, terwijl Houben zelf een van die slachtoffers is. Later vandaag wordt het monument bij de kerk in Hengelo onthuld. Verslaggever Theo Verbruggen ging eerder naar het atelier van Houben in Ootmarsum.
  • 'Veel slachtoffers door macht, status en invloed van de kerk' In Hengelo onthult kardinaal Eijk vandaag een monument voor de slachtoffers van kindermisbruik in de rooms-katholieke kerk.... Pastoraal psycholoog van de Universiteit van Tilburg, Anke Bisschops, gaat ook naar de onthulling. Zij pleitte rond het uitkomen van het rapport van de commissie Deetman voor zo'n herdenkingsplek.

Video en Audio

Meer video en audio