NOS SportAangepast

Watson wint Masters na play-off

Bubba Watson heeft de Masters op zijn naam geschreven. Hij versloeg Louis Oosthuizen op de tweede hole van de play-off.

Watson was daar goed voor par, nadat Oosthuizen zijn par-putt net gemist had. Beiden stonden na vier ronden op 278 slagen (-10).

De 33-jarige Watson won in Augusta zijn eerste major. De Amerikaan was er in 2010 al eens dichtbij, maar moest de titel op het PGA Championship aan Martin Kaymer laten.

Vorig jaar gingen in de slotronde acht verschillende spelers alleen of gedeeld aan de leiding. Zo'n carroussel was het nu niet bovenaan het leaderbord, maar de spanning over wie zou winnen, bleef wel tot de allerlaatste bal gehandhaafd.

Oosthuizen goed voor albatross

Oosthuizen en Watson liepen samen de één-na-laatste flight en begonnen aan de slotronde met respectievelijk twee en drie slagen achterstand op koploper Peter Hanson.

Oosthuizen verdrong de Zweed van de bovenste plaats na een albatross op de tweede hole. In de 76-jarige historie van de Masters was de Zuid-Afrikaan pas de vierde speler die op één hole drie slagen wist te winnen.

Watson stond daar vier slagen achter (-10 om -6). Op de backnine kwam hij op de zestiende hole na vier birdies op rij pas langszij bij Oosthuizen (winnaar in 2010 van het Brits Open), waarna beiden vervolgden met tweemaal par.

Triple-bogey verlamt Mickelson

Hanson, die samen met Phil Mickelson de slotflight liep, bogeyde de eerste, de derde en de dertiende hole. Hij won in de slotfase nog wel twee slagen, maar de Zweed had nimmer zicht op de zege en werd gedeeld derde, samen met Mickelson, Lee Westwood en Matt Kuchar (-8).

Mickelson had maar een slag achterstand op Hanson bij aanvang van de slotronde en was voor velen dan ook dé favoriet. De ervaren Amerikaan moest op de vierde hole echter een triple bogey noteren, waarna hij nooit meer imponeerde.

Dat deden de Amerikaan Tiger Woods en de Noord-Ier Rory McIlroy evenmin. De grote favorieten op voorhand eindigden als veertigste met 293 slagen (+5).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl