PSV is Heracles de baas in finale

PSV heeft voor de negende keer de KNVB-beker veroverd. In de finale was het duidelijk een maatje te groot voor Heracles Almelo: 3-0.

Er gebeurde vanaf de eerste minuut van alles in De Kuip, waar de Almeloërs een kwartiertje nodig hadden om de zenuwen in bedwang te krijgen.

De underdog kwam al in de eerste minuut goed weg, toen Jeremain Lens in kansrijke positie naast schoot. Een gevaarlijk schot van Willy Overtoom werd door PSV beantwoord met enkele snelle aanvallen, die grote kansen opleverden voor Dries Mertens, die op doelman Remko Pasveer stuitte, en Georginio Wijnaldum, die met een mislukt stiftje voor de dag kwam.

De 1-0 voor PSV kwam er toch: Ola Toivonen scoorde na een mooie aanval achter zijn standbeen langs. Tegen het einde van de eerste helft kwam Heracles wat vaker aan aanvallen toe.

Opgelapt

Daar ging het na rust mee door, maar PSV sloeg toe. Nadat Wijnaldum al de paal had geraakt, kopte Mertens, die net even eerder bij de lange bal van Erik Pieters was dan Pasveer, raak. Zowel de doelman als de doelpuntenmaker moest na de treffer opgelapt worden. Zeven minuten na de 2-0 was de eindstrijd beslist. Bij een snelle counter stiftte Lens de bal soepel in het doel.

Heracles verscheen daarna nog wel op de PSV-helft, maar veel lijn zat daar niet meer in. Het uitvallen van Overtoom, na een schop van Toivonen, deed het Almelose spel ook geen goed.

PSV bleef nu rustig op de eigen helft en loerde op de counter. De beste kans was nog wel voor Everton, die met een volley bijna een pleister op de wonde plakte. De beker ging niettemin voor de negende keer naar PSV. Voor de Eindhovense club, die de beker in 2005 voor het laatst had gewonnen, was de eerste hoofdprijs sinds de landstitel in 2008.