Davis Cup-team bereikt play-offs

Igor Sijsling en Jean-Julien Rojer»
Igor Sijsling en Jean-Julien Rojer NOS

Het Nederlands Davis Cup-team heeft zich ten koste van Roemenië geplaatst voor de play-offs om een plaats in de wereldgroep. Oranje won in Amsterdam ook het dubbelspel en kwam daarmee op 3-0.

Roemenië was naar Amsterdam afgereisd met een B-ploeg. Nadat Nederland vrijdag de eerste twee singles al eenvoudig had gewonnen, beslisten Jean-Julien Rojer en Igor Sijsling het duel door met 6-3, 7-6 (3), 6-7 (3), 3-6, 9-7 van Florin Mergea en Andrei Daescu te winnen.

Oranje had het in de laatste drie sets erg lastig tegen de agressief spelende Roemenen. In set vijf repareerde Oranje twee keer een break achterstand, om na ruim vier uur alsnog zelf toe te slaan.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Davis Cup

Video Samenvatting

DC 2012: Oranje verslaat Roemenië

Een samenvatting van de dubbelpartij tussen het Nederlandse dubbelteam Igor Sijsling/Jean-Julien Rojer en het Roemeense duo Florin... Mergea/Andrei Daescu in het Davis Cup duel tussen Nederland en Roemenië.

Video Reacties

  • video Sijsling blij met eerste DC-winst De reactie van tennisser Igor Sijsling na de dubbelpartij in de Davis Cup ontmoeting met Roemenië. Sijsling... was samen met Jean-Julien Rojer in vijf sets te sterk voor het Roemeense duo Florin Mergea/Andrei Daescu. Het was voor Sijsling zijn eerste winstpartij in een Davis Cup ontmoeting.
  • video Siemerink: "Grip op wedstrijd kwijt" De reactie van Davic Cup-captain Jan Siemerink na de dubbelpartij in de ontmoeting met Roemenië. Het duo... Igor Sijsling/Jean-Julien Rojer was in vijf sets te sterk voor het Roemeense paar Florin Mergea/Andrei Daescu.

Video en Audio

  • » "Voor iedereen lekker dat ik terug ben" Video De reactie van PSV-speler Memphis Depay na de Europa Leaguewedstrijd PSV-Panathinaikos (1-1).24 okt 2014, 5259 keer afgespeeld
  • » Pasveer voelde 1-1 aankomen Video De reactie van PSV-doelman Remko Pasveer na de Europa Leaguewedstrijd PSV-Panathinaikos (1-1).23 okt 2014, 3406 keer afgespeeld
  • » Van de Leur dacht aan zelfmoord Video Na enkele turbulente jaren spreekt voormalig topturnster Verona van de Leur zich uit in een...23 okt 2014, 9550 keer afgespeeld

Meer video en audio