NOS WielrennenAangepast

Teutenberg neemt leiding Vos over

Ina-Yoko Teutenberg heeft Marianne Vos uit de leiderstrui gereden in de Energiewacht Tour.

De Duitse won met haar ploeggenotes van Specialized-Lululemon de ploegentijdrit over 26,5 kilometer van Veendam naar Oude Pekela. Teutenbergs ploeg won met liefst 0.40 voorsprong op GreenEdge en 1.13 op Rabobank, de formatie van Vos. Teutenberg won eerder al de tweede en de derde etappe.

"Dit geeft me een goede uitgangspositie om de eindzege binnen te halen, maar het is zeker geen gelopen race. Er wacht een zware slotetappe, waarin nog aangevallen zal worden. Dan kan er weer met minuten worden gesmeten", vermoedt Teutenberg.

Wild wint eerste deel etappe

Kirsten Wild won eerder op de dag het eerste deel van de vierde etappe.

De renster van AA Drink-Leontien.nl verraste met een uitval in de laatste twee kilometer haar tien medevluchters. Ina-Yoko Teutenberg eindigde op 0.07 van de winnares als tweede, gevolgd door Marianne Vos.

Het peloton sloeg in de korte rit (69,7 kilometer) al vroeg uit elkaar; al na vijf kilometer reed er een groep van elf rensters weg. Naast de goede drie waren dat Judith Arndt, Trixi Worrack, Loes Gunnewijk, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Iris Slappendel, Romy Kasper en Adrie Visser. Het peloton werd op tien minuten achterstand gereden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl