NOS NieuwsAangepast

Brussels ov ook met Pasen plat

De staking bij het openbaar vervoer in Brussel gaat zeker tot maandag duren en mogelijk tot dinsdag. Dan is er overleg tussen het vervoersbedrijf MIVB en het stadsbestuur.

Vanmiddag legden alle medewerkers van bus, tram en metro het werk neer uit protest tegen het toenemend geweld in het openbaar vervoer. Vanochtend werd een medewerker van het busbedrijf in Brussel zo zwaar mishandeld dat hij aan zijn verwondingen bezweek.

Rond 7.00 uur was er een betrekkelijk licht ongeluk in Brussel, waarbij een bus tegen een auto reed. Een medewerker van het busbedrijf werd naar de plaats van het ongeluk gestuurd om informatie te verzamelen en de schade op te nemen.

Hersenletsel

De bestuurder van de auto had een vriend opgetrommeld, die de MIVB-medewerker aanviel en mishandelde. De man van 56 werd met zwaar hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

De dader is gearresteerd. Een paar uur na de dodelijke mishandeling riep vervoersmaatschappij MIVB alle metro's, trams en bussen terug naar de remise.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl