NOS SportAangepast

Baugé herovert sprintgoud

Baanwielrenner Grégory Baugé heeft de wereldtitel op de sprint heroverd.

De wereldkampioen van 2009 en 2010 was in de finale in Melbourne te sterk voor titelverdediger Jason Kenny.

Baugé won in 2011 zijn derde sprinttitel op rij, maar moest die weer inleveren wegens het tot twee keer toe niet goed invullen van zijn 'where-abouts' en het missen van een dopingcontrole.

In Melbourne kreeg Baugé zijn revanche. Hij won de eerste heat tegen Kenny, die Chris Hoy uit de finale had gehouden, met overmacht.

In de tweede ging de Brit er als een haas vandoor en die tactiek had succes. Wegens het afwijken van zijn lijn werd hij echter gediskwalificeerd.

Wisseling van de wacht

Jack Bobridge heeft zijn wereldtitel op de achtervolging moeten afstaan aan zijn landgenoot Michael Hepburn. In de finale was de twintigjarige Hepburn duidelijk de sterkste: 4.15,839 om 4.16,313.

In de kwalificatie was Hepburn (brons in 2011) met 4.13,224 al anderhalve seconde sneller geweest dan de twee jaar oudere Bobridge. Eerder in de week waren ze de titel op de ploegenachtervolging (veroverd in 2010 en 2011) kwijtgeraakt aan de Britten.

De Nederlanders speelden andermaal een bijrol. Levi Heimans kwam niet verder dan de twaalfde plaats en Tim Veldt eindigde op de twintigste plaats.

Meyer wint puntenkoers

De Australiër Cameron Meyer won de puntenkoers. Meyer was eerder al in 2009 en 2010 de beste op het onderdeel. Ditmaal liet hij de Brit Ben Swift en de Belg Kenny de Ketele achter zich.

Meyer sloot af met 33 punten, één meer dan Swift. De Ketele, gecoacht door de Nederlander Peter Pieters, haalde dertig punten.

Peter Schep, wereldkampioen puntenkoers in 2006, bleef steken op de veertiende plaats met één punt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl