NOS SportAangepast

Meares prolongeert wereldtitel

Bij de WK baanwielrennen in Melbourne heeft Anna Meares haar wereldtitel op de keirin geprolongeerd.

De Australische kon in de finale al ver voor de finish haar armen in de lucht gooien.

De 28-jarige Meares won in 2003 al WK-zilver op de keirin. In de jaren daarna veroverde ze zeven wereldtitels (waarvan één op de keirin) en won ze olympisch goud en zilver op de sprint. Bij de WK van vorig jaar was ze de beste op de sprint, de keirin én de teamsprint.

Voor eigen publiek was ze er deze week niet in geslaagd de titels op de sprint en de teamsprint te prolongeren. Op de keirin lukte dat wel; in de finale reed ze overtuigend naar de overwinning.

Willy Kanis kansloos op keirin

In de finale ontbraken Victoria Pendleton en Simona Krupeckaite. De nummers één en twee van de sprint, die beiden ook al eens goud op de keirin wonnen (de Britse in 2007, de Litouwse in 2010), eindigden in de tweede heat van de tweede ronde als laatste en voorlaatste.

Voor Willy Kanis was het doek al voor de tweede ronde gevallen. De Kampense eindigde in haar heat als laatste en slaagde er ook via de herkansingen niet in de tweede ronde te bereiken.

Kanis verzekerde zich eerder in het toernooi wel van olympische deelname, met Yvonne Hijgenaar via de teamsprint.

Omnium

De wereldtitel op het olympische omnium werd een prooi voor Laura Trott.

De pas negentienjarige Britse prolongeerde eerder deze week al haar titel op de ploegenachtervolging.

Trott eindigde als tweede op de ronde met vliegende start en werd vervolgens achtste op de puntenkoers, eerste op de afvalkoers, derde op de achtervolging, dertiende op de scratch en eerste op de tijdrit.

Ze hield Annette Edmondson (winst op de ronde met vligende start, tweede op de tijdrit) drie punten achter zich. Tara Whitten, die in Melbourne haar titel verdedigde, werd vierde, net achter de nummer twee van 2011, Sarah Hammer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl