NOS NieuwsAangepast

PostNL grijpt in na klachten

PostNL neemt maatregelen om meer klachten over de postbezorging te voorkomen. Veel brieven werden in de regio Den Bosch de afgelopen weken te laat bezorgd. PostNL was in die regio begonnen met een reorganisatie.

Voorheen werden de posttassen voor de bezorgers gevuld op verschillende kleinere locaties. Daarvoor in de plaats is er nu in Den Bosch één centrale locatie geopend. Sindsdien regent het klachten. Verschillende ziekenhuizen klagen dat belangrijke post niet op tijd aankomt en dat daardoor gezondheidsrisico's ontstaan.

Vertraging

PostNL zegt dat inmiddels meer personeel aan het werk is in Den Bosch en dat de problemen daar nu zijn opgelost. Maar de reorganisatie van PostNL is nog maar net begonnen en duurt tot halverwege 2013. In de rest van het land moeten de grote veranderingen nog beginnen.

Om problemen elders te voorkomen vertraagt PostNL de reorganisatie. Zo blijven de PostNL-locaties in Valkenswaard en Heerlen een maand langer open dan gepland.

Voor de opening van centrale locaties op andere plekken in het land, zoals in Bleiswijk volgende maand, wil PostNL leren van de ervaringen in Den Bosch. Er wordt nog eens gekeken naar hoe het beste kan worden gewerkt en naar het aantal mensen dat op de locatie gaat werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl