NOS NieuwsAangepast

Parijs vreest seriemoordenaar

De Franse politie vreest dat een seriemoordenaar actief is in de zuidelijke voorsteden van Parijs. Een vrouw van 47 zou het laatste slachtoffer zijn, zegt minister van Binnenlandse Zaken Claude Guéant. Ze werd gedood met hetzelfde wapen als bij drie andere moorden is gebruikt, meldt de krant Le Figaro.

De vrouw van Algerijnse afkomst werd gisteren neergeschoten door een scooterrijder. De politie vermoedt dat er een verband is met enkele andere moorden in hetzelfde gebied in de afgelopen vijf maanden.

Omsingeling

De vrouw werd gedood in de hal van haar flatgebouw. Vorige maand werd een man van 81 gedood door een schot in het hoofd met een wapen van hetzelfde kaliber in een soortgelijke flat. Ook in februari en november werden vergelijkbare moorden gepleegd, hoewel voor die twee zaken verdachten zijn opgepakt. Mogelijk zijn er meerdere daders actief. De moorden lijken geen politieke of religieuze achtergrond te hebben.

Vorige maand werd de zuidelijke stad Toulouse opgeschrikt door door een 23-jarige man die zeven moorden pleegde. Schutter Mohamed Merah, een zelfverklaard aanhanger van terreurnetwerk al-Qaida, werd na een langdurige omsingeling door de politie doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl