NOS NieuwsAangepast

Legionella in gevangenisdouches

Er is legionella geconstateerd in de douches van de gevangenis Overmaze in Maastricht. Sinds eind maart mag een deel van de gedetineerden zich niet meer douchen. Ze worden overgeplaatst naar andere gevangenissen, zodat de douches kunnen worden schoongemaakt.

Het gaat om 68 gevangenen van het Penitentiair Psychiatrisch Centrum. Ze kunnen naar verwachting eind volgende week terug naar hun eigen cel. Ook in de tbs-kliniek in dezelfde gevangenis is legionella gevonden. De gedetineerden daar verhuizen intern.

Personeel

Legionella is een bacterie die in het lichaam kan komen door het inademen van waterdamp, bijvoorbeeld onder de douche. Dat kan de veteranenziekte veroorzaken of de lichtere variant legionellagriep. De griep is meestal tijdelijk, maar de veteranenziekte is een chronische longaandoening met kans op overlijden.

Volgens het ministerie van Justitie zijn er geen gedetineerden uit Overmaze die ziekteverschijnselen hebben die bij legionella horen. Ook onder het personeel van de gevangenis zijn geen ziektegevallen bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl