Goud Australiër O'Shea op omnium

Glenn O'Shea»
Glenn O'Shea NOS

Glenn O'Shea heeft bij de WK baan in Melbourne de wereldtitel op het onderdeel omnium veroverd.

De Australiër hield de Canadees Zach Bell en de Deen Lasse Norman Hansen achter zich.

O'Shea, in 2007 wereldkampioen bij de junioren, won tijdens dit omnium geen enkel onderdeel. Hij had genoeg aan twee tweede plaatsen en een derde, vierde, vijfde en zesde plaats. Tim Vingerling eindigde als twintigste.

Elia Viviani verscheen op de tweede dag van het omnium niet meer aan de start. De Italiaan, die vierde stond na drie onderdelen, had bij een val tijdens de afvalkoers een scheurtje in het bekken opgelopen.

Sprinters niet door kwalificaties

Matthijs Buchli en Roy van den Berg maakten bij het sprinttoernooi weinig indruk. De twee Nederlanders bleven in de kwalificaties steken.

Van den Berg kwam op de 200 meter met 'vliegende start' met 10,203 tot de 29ste tijd. Buchli werd in 10,342 39ste. De beste 24 sprinters gingen door naar de eerste ronde.

Chris Hoy leed in de achtste finales een verrassende nederlaag. De olympisch en wereldkampioen van 2008 verloor van de Fransman Mickael Bourgain. Hoy wist zich via de herkansingen echter alsnog te plaatsen voor de kwartfinales en won daarin van Robert Förstemann. Zaterdag zijn de halve finales en de finale.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

WK baanwielrennen 2012

Video Samenvatting

  • video WK baan 2012: dag 2 omnium (m) Een samenvatting van de tweede dag van het onderdeel omnium voor mannen tijdens de WK baanwielrennen van 2012... in Melbourne.
  • video Bourgain verrast Hoy in kwalificatie Chris Hoy lijdt bij de WK baanwielrennen 2012 een verrassende nederlaag tegen Mickael Bourgain in de... kwalificaties van de sprint. Hij wist zich via de herkansingen echter alsnog te plaatsen voor de kwartfinales.

Video en Audio

  • » Jordy Clasie weer terug van vakantie Audio Elf dagen zaten er tussen de laatste wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK in Brazilie en...24 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Uitgebreide samenvatting etappe 18 Video Een uitgebreide samenvatting van de zeventiende etappe in de Tour de France 2014, een rit over 145...24 jul 2014, 103 keer afgespeeld
  • » Valverde: alles is nog mogelijk Video De reactie van Alejandro Valvarde na de achttiende etappe van de Tour de France 2014.24 jul 2014, 28 keer afgespeeld

Meer video en audio