Kamersteun Blankenburgtunnel

Schultz van Haegen»
Schultz van Haegen ANP

De Tweede Kamer steunt de aanleg van de Blankenburgtunnel onder de Nieuwe Waterweg. Maar de Kamer dwong bij minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wel een paar aanpassingen af.

Het kabinet koos vorig jaar als nieuwe verbinding tussen de A15 en A20 aan de westkant van Rotterdam voor de Blankenburgtunnel. Volgens Schultz is die tunnel goedkoper en lost die de verkeersproblemen beter op dan een andere variant die op tafel lag, de Oranjetunnel.

Geen tol

De oppositie is erg kritisch over de keus van Schultz, maar de regeringspartijen en de PVV steunen haar. Schultz moest het CDA wel beloven dat de tunnel langer wordt. Volgens het CDA is dat beter voor de natuur.

Ook zegde de minister de PVV toe dat mensen die privé door de tunnel rijden waarschijnlijk geen tol hoeven te betalen. Volgens het oorspronkelijke plan moesten ze dat wel. Het bedrijfsleven moet wel blijven betalen.

Deel deze pagina

Audio

  • Kamer akkoord met komst Blankenburgtunnel De Blankenburgtunnel kan er komen. Dat is een nieuwe verbinding tussen de A15 en de A20 onder de Nieuwe WaterwegEen meerderheid van... de Kamer staat nu achter het voorstel van minister Schultz van Verkeer. Daar waren wel wat toezeggingen van de minister voor nodig. Hans Andringa in Den Haag.

Video en Audio

Meer video en audio