NOS NieuwsAangepast

M. liet ook kinderen misbruiken

Robert M. heeft tegen betaling kinderen laten misbruiken. Hij gaf daartoe opdracht aan kennissen van hem op de Filipijnen. Dat zegt het Openbaar Ministerie in het requisitoir in de Amsterdamse zedenzaak.

Op zijn computer werden 45 kinderpornofilms aangetroffen die zijn gemaakt op de Filipijnen. Op die films is te zien hoe kinderen van 3 tot 6 jaar worden misbruikt. Robert M. betaalde voor de films via betalingssysteem PayPal en keek live mee via een webcam vanuit Nederland. Als hij vond dat de kinderen er te oud uitzagen, gaf hij opdracht jongere kinderen te laten zien.

Volgens justitie misbruikte Robert M. in Nederland vooral kinderen van 0 tot 2 jaar, omdat die niet konden praten. Via de internetverbinding met de Filipijnen zou zich ook hebben kunnen verlustigen aan oudere kinderen.

In het kader van de zedenzaak is ook een 37-jarige man uit Amstelveen aangehouden, die net als Robert M. seksfilms bestelde op Filipijnen. De eis tegen Robert M. wordt later vandaag bekendgemaakt. Hij heeft bekend dat hij tientallen zeer jonge kinderen, onder wie ook baby's, heeft misbruikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl