NOS NieuwsAangepast

NS-personeel vreest Koninginnedag

De vakbond voor treinmachinisten VVMC opent een meldpunt voor personeel dat zich zorgen maakt over de veiligheid tijdens Koninginnedag. Onder meer NS-personeel op de stations van Eindhoven en Den Bosch maakt zich grote zorgen.

In brieven aan het bestuur van de machinistenvakbond VVMC schrijven de afdelingen Eindhoven en Den Bosch dat ze een herhaling van de situatie tijdens Koninginnedag vorig jaar niet zullen accepteren. Personeel daar kreeg toen te maken met veel agressie van dronken treinreizigers. Grote incidenten bleven uit, maar volgens het personeel ging het maar net goed.

Het landelijk bestuur van de VVMC deelt de zorgen en heeft de brieven op zijn website geplaatst.

Niet lijdzaam

Het treinpersoneel in Den Bosch schrijft dat er op dit moment ''niet voldoende personeel beschikbaar is''. In de regio Eindhoven is afgesproken dat er op Koninginnedag na 21.30 uur op elke trein twee hoofdconducteurs aanwezig zullen zijn. Maar het zou nog altijd niet zeker zijn dat die belofte kan worden nagekomen.

De afdeling Eindhoven schrijft dat ze ''niet lijdzaam zal toekijken als personeel moet werken onder omstandigheden die onacceptabel zijn''.

Volgens de VVMC waren er vorig jaar tijdens Koninginnedag te weinig conducteurs en werd er niet genoeg materieel ingezet. Daardoor konden de duizenden feestgangers niet snel genoeg van de stations worden afgevoerd.

De afdeling Den Bosch vindt het de hoogste tijd om zich ''hardop af te vragen of de NS op Koninginnedag zijn reizigers in deze setting nog wel moet vervoeren''.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl