NOS SportAangepast

WK baan: goud Britse vrouwen

De Britse vrouwen hebben bij de WK baan in Melbourne op indrukwekkende wijze de gouden medaille gepakt op het onderdeel ploegenachtervolging.

Danielle King, Joanna Rowsell en Laura Trott moesten in de finale Australië lang voor zich dulden, maar dankzij een fantastische laatste kilometer pakten ze overtuigend de titel in een scherp wereldrecord: 3.15,720.

Het Australische trio had tijdens de kwalificaties de Britsen het record nog afgepakt, maar enkele minuten later was dat weer in handen van King, Roswell en Trott:3.16,850. In de finale ging daar nog eens een volle seconde van af. De Canadese vrouwen pakten het brons.

Hijgenaar snel uitgeschakeld

Yvonne Hijgenaar slaagde er niet zich te plaatsen voor de achtste finales op het onderdeel sprint.

Hijgenaar, die in de kwalificaties de twintigste tijd reed (11,302) verloor in de eerste ronde van de Engelse olympisch kampioene Victoria Pendleton.

In de kwalificaties reed Anna Meares een wereldrecord. De Australische zette een tijd neer van 10,782. Het oude record (10,793) stond op naam van de Litouwse Simona Krupeckaite.

Tsjoelkova wint puntenkoers

De Russische Anastasia Tsjoelkova heeft din Melbourne de puntenkoers gewonnen.

Tsjoelkova kwam in de race over 25 kilometer tot een totaal van 31 punten. Daarmee liet ze de Canadese Jasmin Glaesser (28) en de Ierse Caroline Ryan (24) achter zich.

Nederland had geen vertegenwoordigster op het onderdeel dat Marianne Vos bij de Spelen in Peking nog goud opleverde. De puntenkoers heeft niet langer de olympische status.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl