NOS NieuwsAangepast

Japanse politie vindt 'mummie'

De Japanse politie heeft een lugubere vondst gedaan in een huis in een buitenwijk van Tokio. Op de tweede verdieping van een medische kliniek in het huis werd een gemummificeerd lichaam gevonden van een man die minstens zes maanden geleden is overleden.

Sinds de vondst op maandagavond doet de politie forensisch onderzoek in het huis. De man was in verband gewikkeld en lag aan een infuus en een beademingsapparaat. Waarschijnlijk was hij de eigenaar van de kliniek, Shizuo Moriguchi. Zijn dochters bevonden zich ook in het huis en zouden volgens Japanse media hebben gedacht dat hun vader nog leefde. "We kunnen zijn hart horen kloppen", zouden ze tegen de politie hebben gezegd.

Buren

Volgens een van de buren kwamen er al meer dan tien jaar nauwelijks patiënten bij de kliniek. De 80-jarige buurvrouw Sachiko Noshiro vond het verdacht dat er nooit iemand te zien was. "Bij een normale kliniek zie je altijd wel patiënten naar binnen en naar buiten gaan toch?"

Forensisch onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de doodsoorzaak van de man en het tijdstip van zijn overlijden. De twee dochters zijn onder bepalingen in een Japanse wet voor geestelijk welzijn opgenomen in een ziekenhuis.

Pensioen

Het is niet voor het eerst dat een gemummificeerd lijk wordt gevonden in Japan. In 2010 vond de politie in Tokio het lichaam van Sogen Kato, die volgens het bevolkingsregister 111 jaar oud zou zijn, in zijn bed. Hij was vele jaren eerder overleden. Zijn dochter en kleindochter profiteerden sindsdien van zijn pensioen.

In het geval van Moriguchi was er volgens de politie geen sprake van een pensioen op het moment dat het lichaam werd ontdekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl