Spies: te hoge ozb-stijging

Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies»
Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies ANP

Minister Spies van Binnenlandse Zaken gaat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten aanspreken op de te hoge stijging van de onroerendezaakbelasting.

Volgens onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen komt er dit jaar bij de gemeenten gemiddeld 4 procent meer aan ozb binnen dan vorig jaar. Het Rijk en de gemeenten hadden afgesproken dat de gemiddelde stijging niet groter zou zijn dan 3,75 procent.

Gemiddelde

Spies zei dat ze volgende maand met de VNG gaat praten. "Een stijging met 4 procent is niet in lijn met de gemaakte afspraken, dus de Kamer kan wel bedenken wat de toon van dat gesprek zal zijn", benadrukte ze.

De minister zei ook dat de afspraken niet betekenen dat geen enkele gemeente boven de 3,75 procent mag uitkomen. In de gemeente Lingewaard is de ozb bijvoorbeeld gestegen met 57 procent gestegen. Spies benadrukte dat in de grotere steden de gemiddelde stijging maar 2,3 procent is.

Klik in de kaart om te kijken hoe sterk het OZB tarief in uw gemeente gestegen is.


Grotere kaart weergeven

Deel deze pagina

Video

Minister Spies: te hoge ozb-stijging

Minister Spies gaat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten aanspreken op de te hoge stijging van de onroerendezaakbelasting. Spies... zei dat ze volgende maand met de VNG gaat praten. "Een stijging met 4 procent is niet in lijn met de gemaakte afspraken, dus de Kamer kan wel bedenken wat de toon van dat gesprek zal zijn", benadrukte ze in antwoord op Kamervragen van Brinkman.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4443 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5616 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4524 keer afgespeeld

Meer video en audio