Omroep betaalt ton voor domein

NPO.nl»
NPO.nl NOS

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) koopt de domeinnaam npo.nl voor 100.000 euro. Het adres was in handen van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie.

De NPO was al eigenaar van de sites omroep.nl en uitzendinggemist.nl, maar wil zijn vindbaarheid op internet verbeteren.

Naamswijziging

"We kregen vragen waarom 'Goede Tijden, Slechte Tijden' niet op Uitzending Gemist staat. Mensen hebben bij veel van onze sites niet door dat ze van de Publieke Omroep zijn. Daarom hebben we nu de site gekocht die onze naam draagt. Een naamswijziging van onze organisatie zou veel duurder zijn", zegt een woordvoerder van de NPO.

De NPO begrijpt dat sommige mensen 100.000 euro veel vinden voor een domeinnaam, maar benadrukt dat het bedrag ook is bedoeld als compensatie voor de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. Die moet nu alle verwijzingen naar de website aanpassen.

Kamervragen

De PVV heeft Kamervragen gesteld over het overnemen van de domeinnaam. De partij wil onder meer weten of het in deze tijd van bezuinigingen wel goed is om een ton publiek geld te betalen aan een postduivenhoudersorganisatie.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10427 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1186 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 1011 keer afgespeeld

Meer video en audio