Frankrijk zet extremisten uit

Arrestatie van een moslimextremist afgelopen vrijdag»
Arrestatie van een moslimextremist afgelopen vrijdag AFP

Frankrijk heeft twee radicale moslims uitgezet. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

Het gaat om een imam uit Mali die anti-semitische preken hield en voorstander was van het dragen van gezichtsbedekkende sluiers, wat verboden is in Frankrijk. De tweede moslim is een Algerijn die een gevangenisstraf had uitgezeten voor een aanslag in het Marokkaanse Marrakech in 1994.

Minister van Binnenlandse Zaken Guéant zegt dat Frankrijk geen islamitisch extremisme accepteert. "Dit is geen nieuw beleid, maar na de gebeurtenissen in Toulouse en Montauban zijn we wel waakzamer dan ooit", zei Guéant.

Mohammed Merah

Vorige maand schoot de moslimextremist Mohammed Merah zeven mensen dood in Toulouse en Montauban. Hij werd zelf doodgeschoten door de Franse veiligheidsdiensten nadat die zijn huis hadden belegerd.

Frankrijk is van plan nog twee imams uit Saudi-Arabië en Turkije uit te zetten en een moslimactivist uit Tunesië. Regeringsfunctionarissen zeggen dat er nog meer uitzettingen volgen.

Afgelopen vrijdag werden 19 verdachte moslimextremisten opgepakt. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een militante beweging. Er zouden ook wapens in beslag zijn genomen bij de arrestaties.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio